bTV  разполага с аудиозаписи, които  разкриват как данъчен иска подкуп

...
bTV  разполага с аудиозаписи, които  разкриват как данъчен иска подкуп
Коментари Харесай

Технология на рушвета! Скандален запис разкрива как данъчен е искал подкуп от бизнесмен

bTV  разполага с аудиозаписи, които  разкриват по какъв начин данъчен желае рушвет от предприемач. Всичко за Огнян Огнянов и съдружника му стартира с една среща с двама чиновници на Национална агенция за приходите – мъж и жена, която се явява като шеф на арестувания чиновник Любомир Савов

" Първата среща, която беше направена, беше в нейно наличие в един хотел в столицата и там той пред нея ми изясни за тези неналичия и ми я показа, че е началничката, че става диалога пред нея ", споделя Огнян Огнянов.

Сумата тогава не е конкретизирана, само че Огнянов възразил и изискал да отидат още веднъж в счетоводството, с цел да се види какво се случва. Според данните това е направено, а неналичия от 800 хиляди лв. не са открити.

" И няколко дни по-късно, не помня какъв брой тъкмо, ми позвъня и тогава се виждах единствено с него, в персоналния ми автомобил беше срещата. И с влизането му споделих: " Всичко е наред, нали? ". Той ми сподели, че не всичко е тъкмо по този начин, имало други неща, които никой не може да ги види, единствено той може. Тогава на мен ми стана ясно, че все ще си откри нещо и блъфира ".

На тази среща упрекнатият прецизира сумата на подкупа.

" По 15 единици на човек. Не ми изясни какво значи това, само че стана ясно, че става дума за 45 хиляди лв., тъй като аз го питах и той сподели " да ".

След срещата Огнян Огнянов и сътрудникът му вземат решение да се извърнат за помощ към ГДБОП. И по техен съвет предишния месец Огнянов се среща за трети път с ревизора: " Много е стресиращо за човек, който е построил нещо. Там е казусът, че тия хора имат прекомерно доста власт ".

Междувременно Софийският градски съд остави данъчния чиновник Любомир Савов в ареста.

" Никой не знае къде са белязани пaрите, никой не знае в действителност за какво тия пари са проверявани, няма никакви разпоредби на съответните органи, приложени ", сподели през днешния ден юристът Екатерина Димитрова.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР